Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس؛ حمیدرضا تاجی: اعتراضات به وضعیت معیشتی و اقتصادی ابتدای هفته که به صورت مسالمت آمیز در برخی شهرها از جمله مشهد برگزار شد پس از مدت کوتاهی با دخالت بیگانگان و فتنه گران از مسیر خود خارج شد.

دشمنان قسم خورده ملت ایران و در راس آن ها مثلث آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی که تا دیروز با انواع و اقسام تحریم ها به مردم ایران  فشار می آوردند و از ورود ایرانی ها ممانعت می کردند حالا اعلام می کنند، در کنار مردم ایران هستند!

رسانه های ضدانقلاب این روزها برای دمیدن در آتش فتنه ای که از سال 88 منتظر آن بودند، به هر حربه و دروغی متوسل می شوند و فضای مجازی بهترین محل برای جولان دروغ‌های آن‌ ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه لیستی از دروغ های این رسانه‌ها و کانال‌‌های تلگرامی حامی آشوب‌های ایران می آید:

* ورود سپاه از راه دریا

شبکه ماهواره‌ای من و تو در گزارش عجیب خود مدعی شد: شهر ایذه سقوط کرد اما سپاه از راه دریا آن را پس گرفت!

اما واقعیت این است که شهر ایذه واقع در استان خوزستان هیچ راهی به دریا ندارد و حداقل با دریا 350 کیلومتر فاصله دارد و عوامل این شبکه حرفه‌ای! حتی به خودشان زحمت سرچ در گوگل مپ را هم ندادند.

 

 

* همه ایل و تبارم در ایذه هستند

پس از حوادث تلخ ایذه برخی از کاربران شبکه های اجتماعی این متن احساسی را منتشر کردند: من تمام خانواده و ایل و تبارم اونجاست همه از صدای تیراندازی میگن، اطلاع رسانی کنید که شهرهای اطراف صبح هم خیابونا رو خالی نکنن که اگه خالی کنن شهر پرمیشه از نیروهای سرکوبگر، جدی بگیرید ما حماسمونو انجام دادیم. شما ادامه بدید.

 

دروغ دیگری که این بار در بستر شبکه اجتماعی توئیتر توسط برخی افراد معلوم الحال و با هدف ایجاد رعب و وحشت انجام شد متن مشترکی بود که تعداد زیادی از کاربران بدون حتی کم و یا اضافه کردن یک «واو» منتشر کردند و مدعی شدند همه خانواده شان در ایذه حضور دارند و به کمک نیاز دارند.

شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که آن ها برای اطلاع رسانی یک متن را این گونه منتشر کردند اما کسی که کمی آشنایی با توییتر داشته باشد می‌داند که این مواقع از ریتوییت(بازانتشار) استفاده می کنند.

 انتشار خبر سقوط ایذه هم از دیگر دروغ‌های شاخدار این رسانه ها بود.

 

* تجمع اعتراضی در ورامین

 یکی از کانال‌هایی ضدانقلاب با انتشار فیلم کوتاهی مدعی شد که این فیلم از یک تجمع اعتراضی در ورامین تهیه شده است.

 

اما جالب اینجاست که هیچ تجمع اعتراضی طی روزهای اخیر در شهر ورامین انجام نشده است. همچنین بررسی‌های خبرنگار فارس از شعب بانک دی در شهرستان‌ها حاکی از آن است که نه تنها در میدان راه‌آهن این شهر بانک دی وجود ندارد، بلکه اصلا این بانک در هیچ جای ورامین شعبه ندارد. برای اطمینان بیشتر خبرنگار ما گفت‌وگویی با یکی از مسئولان روابط عمومی بانک دی انجام داد که وی تایید کرد: بانک دی در شهر ورامین هیچ شعبه ای ندارد.

 

حضور تانک‌ها برای مقابله با تجمعات!

یکی از همین کانال‌های تلگرامی معاند تصویری از یک تانک را در یکی از خیابان های تهران منتشر کرد و از  آغاز حضور تانک‌ها و نفربرها در خیابان ها خبر داد.

 

 

این هم یکی دیگر از دروغ های شاخدار این کانال تلگرامی بود. با جستجوی تیتر «تانک در بزرگراه همت» تصاویر متعددی از انتقال این تانک به نمایشگاه دفاع مقدس در سال 94 به دست می آید.

 

* یورش به سمت بیت رهبری!

یکی دیگر از کانال های تلگرام تصویری را منتشر کرد و مدعی شد این تصویر یورش معترضان به سمت بیت رهبری در ساعت 19:50 و وحشت ماموران را نشان می‌دهد.

 

کمتر کسی است که نداند هوای پایتخت در زمستان نزدیک ساعت 17:30  تاریک می شود اما رسانه های ضدانقلاب انقدر هم قدرت محاسبه ندارند تا دروغ های شان را باورپذیر تر ارائه کنند.

 

* تصویر مشروب‌فروشی مصر به جای اهواز

طی روزهای گذشته تصویر زیر در برخی کانال ها با عنوان خون های ریخته شده حکومت اسلامی در اهواز منتشر شد.

 

بررسی های خبرنگار ما نشان داد که این تصاویر منتشر شده مربوط به حمله مسلحانه به یک مشروب فروشی در مصر است نه درگیری در اهواز.

 

* تصاویر انقلاب بحرین 2011 و بجای اعتراضات ایران 2018

کاربران شبکه های اجتماعی خارجی نیز برای این که از قافله عقب نمانند تصویری را منتشر کردند و مدعی اعتراض 300 هزار نفری در ایران شدند.

 

یک کاربر از بحرین پاسخ این شایعه را داد و اعلام کرد که این تصویر هرگز مربوط به ایران نیست و متعلق به تظاهراتی در بحرین و در سال 2017 است.

 

* انتشار یک تصویر برای چند شهر

حربه دیگر این کانال های ضدانقلاب برای گسترده نشان دادن این اعتراضات انتشار یک عکس واحد و استفاده از آن برای چند شهر است. به نوشته های پایین عکس زیر توجه کنید:

 

* وقتی فرق پلیس ایتالیا با پلیس ایران را نمی فهمند

فیلم کوتاهی با تیتر تخریب اموال عمومی توسط ماموران حکومت در برخی کانال های ضدانقلاب منتشر شد.

رنگ لباس پلیس، نوشته پشت پیراهن ماموران برای این که مشخص شود این فیلم مربوط به ایران نیست کافی نیست. هرچند که بررسی ها نشان داد این فیلم به متعلق به ایتالیا بود.

 

* انتشار تصاویر مراسم 9 دی به جای اعتراضات مردمی

برخی کاربران خارجی هم برای سواد خواندن زبان فارسی را ندارند تصاویر مراسم 9 دی که شعارهای ضداستکباری روی آن ها نیز مشخص شده را در صفحات خودشان منتشر کردند و از آن به عنوان تظاهرات مردم ایران علیه حکومتشان یاد کردند.

 

 

به گزارش فارس، البته از این دست دروغ پردازی‌ها و شایعات توسط رسانه‌های معاند و ضدانقلاب بسیار می توان یافت اما برخی از آن ها به حدی واضح و خنده دار است که نیازی به توضیحات ندارد؛ ادعای یک نابینا در گفت و گو با شبکه ماهواره ای مبنی بر استفاده ماموران ایران از آر پی جی، استفاده از تصاویر درگیری های سال 88 به جای برخی تظاهرات روزهای اخیر و یا انتشار تصاویر مبارزات در سوریه و عراق بجای اتفاقات روزهای اخیر.

 

بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۲۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: قضاوت درباره منشأ آلودگی دریای خزر اگر فقط سواحل شمالی ایران را بینیم یک جانبه و دور از واقعیت است چرا که حال و روز دریاچه در حاشیه شمالی و شرقی و غربی آن و دیگر کشورهای همسایه به دلیل ورود انواع آلاینده‌های صنعتی و نفتی بدتر از کرانه خزر در ایران است.

با این حال ورود ۷۰ درصد پساب فاضلاب‌های تصفیه نشده از یک سو و پایین بودن توان پالایش دریای خزر نسبت به دریاهای نیمه بسته مانند خلیج فارس و یا دریاهای باز مانند دریای عمان اوضاع آلودگی در این دریاچه را تشدید کرده است.

سرمنشا آلودگی دریای خزر در استان‌های شمالی به چندین کیلومتر بالا دست و از دامنه جنگل ریشه می‌گیرد. آنجایی که جنگل دفن گاه زباله شده و شیرابه‌های ناشی از آن از طریق رودها و کانال‌های انتقال آب مستقیم به دریا سرازیر می‌شود.

آمارها حکایت از تولید روزانه ۳۰۰۰ تن زباله در مازندران دارد شیرابه‌های این طلای کثیف دشت‌ها و جنگل در بالا دست، میان دست و دریای خزر را در پایین دست آلوده و رنگ آبی این دریاچه زیبا در حاشیه ساحل کدر و تار کرده است.

آمارهای تأیید نشده نشان می‌دهد که روزانه حجم وسیعی از شیرآبه‌ها پساب‌های صنعتی و کشاورزی و خانگی در مناطق مختلف استان مازندران مستقیم به رودخانه‌ها و دریا سرریز می‌شود آمارهای تأیید نشده نشان می‌دهد که روزانه حجم وسیعی از شیرآبه‌ها پساب‌های صنعتی و کشاورزی و خانگی در مناطق مختلف استان مازندران مستقیم به رودخانه‌ها و دریا سرریز می‌شود و چرخه اکوسیستم را در این مناطق دچار اختلال کرده است.

به هر گوشه از مازندران سر بزنید شاهد آن هستید که پساب‌های خانگی و کشاورزی مستقیم به رودخانه می‌ریزد و از آنجا نیز روانه دریا می‌شود. این وضعیت سبب شده تا نه تنها رودخانه‌های مازندران حال خوشی نداشته باشد بلکه دریا نیز روز به روز آلوده می‌شود.

اوضاع آلودگی دریا را می‌توان از زبان صیادی شنید که به بیماری پوستی دچار شده و آن را محصول ورود آلاینده‌ها به دریا می‌داند. سرتاسر پاییز و زمستان فصل صیادی است و ورود ماهیگیران به آب عموماً به عنوان بخشی از شیوه صید گریز ناپذیر. اکبر حقیقی ماهیگیر مازندرانی با بیان اینکه بیشتر مواقع در فصل صیادی در تور ماهیگیران زباله‌های دیده می‌شود که از طریق رودخانه به دریا منتقل شده است، گفت: این زباله‌ها سلامت صیادان و همچنین آبزیان را به خطر انداخته است.

وی ادامه داد: روند آلودگی‌های خانگی و سموم کشاورزی به دریا سبب شده تا برخی از گونه‌های ماهی از سبد صیادی حذف شود و یا به اعماق دریا کوچ کنند و نسل برخی از ماهی‌ها نیز منقرض شده است.

مازندران بیش از ۴۷۰ کیلومتر ساحل دارد و این سواحل مقصد بسیاری از مسافرانی است که از گوشه و کنار کشور برای دریاگردی به استان سفر می‌کند و طبق آمارها ۹۰ درصد مسافران برای جاذبه‌های دریا مهمان استان‌های شمالی و از جمله مازندران می‌شوند.

به گفته حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران این استان در بهار و تابستان پارسال (۱۴۰۲)، که بخش عمده آن فصل شنا است میزبان بیش از ۹۰ میلیون نفر شب مسافر بوده است.

ساحل فریدونکنار در محاصره زباله و پسماند

ساحل فریدون کنار از جمله مناطق مورد علاقه مسافران و گردشگران بویژه در بهار و تابستان به شمار می‌رود اما شاهد آن هستیم که از رودخانه اصلی شهر و زهکش ها حجم وسیعی از پساب‌ها و فاضلاب خانگی و کشاورزی روانه دریا می‌شود.

اسلامی یک شهروند فریدون کناری با بیان اینکه در طول رودخانه اصلی شهر شاهد آن هستیم که فاضلاب‌ها از طریق لوله‌ها به رودخانه منتقل می‌شود، ادامه داد: در نتیجه رودخانه نیز این پساب‌ها را به دریا منتقل می‌کند.

وی با اظهار اینکه در فصل شنا طرح‌های سالم‌سازی در ساحل فریدون کنار اجرا می‌شود، گفت: به دلیل ورود آالاینده‌ها در برخی قسمت‌ها شاهد تغییر رنگ آب دریا هستیم و این مسئله سلامت شهروندان و شناگران را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه بارها مشکلات ناشی از فاضلاب‌ها و آلاینده‌ها را به دستگاه‌های مسؤول گزارش کرده ایم، افزود: با این حال همچنان روند ورود آلاینده‌ها به رودخانه و دریا ادامه دارد.

آلودگی رودخانه و دریا فقط مختص فریدونکنار نیست بلکه در تمامی مناطق ساحلی رودخانه‌ای استان می‌توان ردی از زباله دید که وضعیت ساحل را نازیبا و بد کرده است.

رودخانه‌های شیلاتی هم اسیر زباله

اوضاع نکارود در شرق مازندران، تجن و تالار و بابلرود در شهرهای مرکزی و رودخانه‌های خیرود و چالوس و چشمه کیله و صفارود در غرب مازندران نیز چندان خوش نیست و با اینکه همه این رودخانه‌ها شیلاتی محسوب می‌شود باز با معضل با معضل زباله و پساب دست و پنجه نرم می‌کنند.

ورود آلاینده‌های معدنی نیز به رودخانه‌های هراز در آمل و چالوس در غرب مازندران همواره حاشیه و دردسرساز است بیشتر اوقات رنگ آب در این مناطق قهوه‌ای و کدر است و این پساب‌های معدنی بدون تصفیه به دریا وارد می‌شود.

در نوشهر علاوه بر پساب‌های خانگی و کشاورزی شیرابه‌های تصفیه نشده کارخانه زباله سوز مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کرده است و روزانه تا ۶۰ مترمکعب شیرابه از طریق رودخانه ماشلک به دریا می‌ریزد و سرطان انواع بیماری‌ها از جمله سرطان را ارمغان می‌آورد.

ورود فلزات سنگین نظیر «روی» و «جیوه» یکی از اساسی‌ترین معضلات زیست‌محیطی استان مازندران و بالاخص زباله سوز در شهر نوشهر است

شبنم دلفان آذری محقق محیط زیست و استاد دانشگاه با بیان اینکه ‎دپوی غیربهداشتی پسماندهای شهری، عفونی و پزشکی و شیرابه ناشی از آنها و ورود فلزات سنگین نظیر «روی» و «جیوه» یکی از اساسی‌ترین معضلات زیست‌محیطی استان مازندران و بالاخص زباله سوز در شهر نوشهر است، افزود: فاجعه بارتر این است که همچنان شیرابه‌های حاصله به رودخانه و دریا می‌رود.

‎سفیر سبز زیست محیطی خاورمیانه با اظهار اینکه بررسی‌های میدانی و علمی نشان می‌دهد که شیرابه ناشی از این پسماندها قادر به حل تایر کامیون به طور کامل است، افزود: این به این معناست که شیرابه حاصل از زباله‌ها بسیار سمی و خطرناک با قدرت انحلال بسیار بالایی است.

دلفان آذری ادامه داد: فاضلاب‌های شهرک‌های صنعتی اطراف هم یکی از منابع بزرگ و مهم آلودگی رودخانه‌ها و دریای خزر است، به طور کلی تمام استان مازندران در فاجعه مدیریت پسماندهای شهری، عفونی، پزشکی و صنعتی و کشاورزی غرق شده است، به عنوان مثال فاضلاب شهرک صنعتی‌های نوشهر در غرب مازندران، امام زاده عبدالله یا بابلکنار یکی از نمونه‌هایی است که فاضلاب آن پس از تصفیه در تصفیه‌خانه، وارد دریای خزر می‌شود، هر چند این فاضلاب باید در مکانی تخلیه شود اما نکته اینجا است زمانی باید این اتفاق صورت بگیرد که کار تصفیه به درستی انجام شده باشد.

آلایندگی واحدهای بلندمرتبه در فریدونکنار

صمد کیانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریدونکنار نیز با بیان آنکه نافی اینکه رودخانه‌های ما دچار آلودگی هستند، نیستیم، افزود: بخشی از آلاینده‌ها از طریق رودخانه شهری وارد می‌شود که پاکسازی آن باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی که در فریدونکنار داریم، بلندمرتبه سازی است، ادامه داد: آلودگی این واحدها بارزتر از بقیه موارد است و فاضلاب‌های خانگی واحدهای بلندمرتبه سرریز می‌شود و زیر سطح آبی منطقه بالا است.

وی گفت: در فریدونکنار منفی ۲۰ تا ۲۴ متر پایین‌تر سطح از دریای آزاد هستیم و سطح ایستایی فاضلاب بالا است و از سوی دیگر واحدهای بلندمرتبه نیز فاقد سپتینک و تصفیه فاضلاب مناسب هستند و از سوی دیگر محیط زیست در زمینه احداث واحدهای مسکونی در محدوده شهری عملاً نقشی ندارد.

کیانی ادامه داد: پروانه ساخت واحدهای بلندمرتبه توسط شهرداری و نظارت آن برعهده نظام مهندسی است اما وقتی بحث آلودگی پیش می‌آید محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان درگیر می‌شوند و در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه شمار پرونده‌های مرتبط با آلودگی در شهرستان فریدونکنار کم نیست، افزود: تشخیص آلودگی نیازمند ارزیابی آزمایشگاهی است و همچنین شاهد تخلیه پساب‌ها و تخلیه فاضلاب‌ها، کارواش‌ها و غیره هستیم.

کیانی مشکل اصلی آلودگی رودخانه‌ها و سواحل را ناشی از نبود سیستم اگو و تصفیه خانه فاضلاب بهداشتی دانست و گفت: وقتی این تصفیه خانه وجود نداشته باشد شاهد آلودگی خواهیم بود و فاضلاب‌ها در ساعات پایانی شب در مناطق مختلف تخلیه می‌شود.

معضل آلودگی رودخانه‌ها و سواحل در گوشه و کنار مازندران به چشم دیده می‌شود و تلاش‌های متولیان امر برای پاکسازی چندان چشمگیر نیست. در استان مازندران ۴۷۰ کیلومتر ساحل و هفت هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد و در حاشیه آن مراکز خدماتی، اراضی کشاورزی و باغی و واحدهای دامداری وجود دارد که به آلودگی دامن می‌زنند.

کد خبر 6089356

دیگر خبرها

  • شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپاد‌ها پس از سیل وحشتناک (فیلم)
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • فوری | درخواست برخی چهره‌های حامی اغتشاشات برای بازگشت به ایران
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)
  • یک آزمایش جالب زیر آب : شکستن تخم شترمرغ کف دریا (فیلم)